Hírlevelek
Regisztráció
Orvosok a hálón
Orvosok
Dr.Fücsek Mihály
Kérdezzen!
Dr.Fücsek Mihály
Győr-Moson-Sopron

53284
Tisztelt Doktor Úr!

58 éves nő vagyok, kb. 30 éve arc-homloküreg problémákkal küzdök. Volt 35 éve mucotómiám, majd 28 éve orrsövény műtétem,ezt követően 13 éve ismét mucotómiám, de a panaszaim nem szűntek. A jobb arc-és homloküregem szokott fájni, majd minden náthásodás nélkül sűrű gennyet fújok 1-2 napig, hidegrázás, láz, antibiotikum--ez folyik évek óta. Voltam CT vizsgálaton is, ami negatív lett, de mire CT a vizsgálatra került a sor, addigra befejeződött az antibiotikum kúra, s eltelt 1 hónap. A tenyésztés negatív lett, kivéve, mikor az orromból kifújt zöldes váladékból magam vettem mintát- staphilococcus aerus tenyészett ki penicillin és ciprofloxacin rezidenciával 2011.06-án. Azóta 3x volt már ugyanez a problémám , Claritromicynre meggyógyultam, de 2 hónap múlva újra ugyanaz a történet ismétlődött. Márciusban szedtem utoljára antibiotikumot. 2 hete ismét elkezdődött ez a folyamat , a jobb orrlyukamból 2 nap 1x nagy mennyiségű sűrű zöld váladék ürült.Ezüstkolloiddal és bioptron lámpával + Flemac gyull.gátlóval mostanra jöttem rendbe. Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy van-e remény számomra, hogy megszabaduljak ezektől a kellemetlen panaszoktól? A CT-n kívül van-e valami,amivel ki lehetne mutatni, hol tenyésződik ez a váladék? Mehetnék-e Önhöz, ha ismét jelentkezik ez a problémám?
Köszönöm a türelmét, várom válaszát!
Tisztelettel: özv.Steiner Róbertné
Ha panaszai kiújulnak ismételt vizsgálatok szükségesek. Tisztelettel: Dr.Fücsek M.

52987
Tisztelt Doktor Úr!

Először is nagyon köszönöm gyors válaszát.(én voltam az 52950 számú kérdező).
Sajnos azóta beigazolódott a gyanúm, kislányomnak ismét tüszős mandulagyulladása van, a jobb oldali mandula az érintett.
Kicsit utánaolvastam a neten a témának és láttam, hogy a fül-orr-gége szakorvosok ilyen esetben 8-10 napos antibiotikum kúrát javasolnak, a kórokozó biztos pusztulása érdekében.
Azt is tapasztaltam, hogy a gyermekorvosok ezt meglehetősen lazán kezelik, a múltkori esetnél az ügyeletes és most a háziorvosunk is csak 5 napi gyógyszermennyiséget írt fel.
Félek, hogy ennek is köze lehet ahhoz, hogy február óta szinte kéthavonta visszatér a betegség.
Ráadásul a kislányom amoxicillin érzékeny, így csak egyéb hatóanyagú gyógyszert szedhet (jelen esetben Cefzilt)
Eldöntöttem, hogy gyermekem kezelését mandula ügyben szakértő kezekben szeretném tudni, ezért fel fogjuk Önt keresni, ha lezajlott a betegség.
Sajnos nagyon megviseli, a nyelési fájdalom és a láz miatt sokat szenved.
Amiért újra bátorkodom Öntől kérdezni: Szeretném tudni az Ön véleményét a gyógyszerszedési napok számával kapcsolatban, hogy szükség esetén írathassak fel még egy adagot a gyermeknek.
Maradok tisztelettel a személyes találkozásig:
Müller Mónika, Vámosszabadi
A féloldali lepedékes mandulagyulladás egy speciális gyulladás, 5 napos Cefzil kezelés valószínűleg elegendő lesz. Tisztelettel:Dr.Fücsek M.

52950
Tisztelt Doktor Úr!

Kislányom decemberben múlt 4 éves, szeptember óta jár óvodába.
Amíg nem járt közösségbe, ritkán volt beteg általában kisebb vírusos eredetű nátha, torokfájás panaszai voltak.
Az idén azonban február elején, április elején és most május közepén immár harmadszor van tüszős mandulagyulladása.
A kérdésem az lenne, hogy milyen gyakorisággal előforduló gyulladás esetén kell mandulaműtétre gondolni?
Gyermekkoromban nekem is gyakran volt, a háziorvos már kilátásba helyezte a műtétet, de nekem még mindig megvannak a manduláim. (45 éves vagyok).
Felnőttként 20 év alatt összesen három alkalommal gyulladt be.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Müller Mónika
A leírt panaszok miatt egyenlőre nem szükséges a mandulaműtét. A tavaszi, nyári időszak változást hozhat. Tisztelettel:Dr. Fücsek M.

51526
Tisztelt doktor úr!
32 éves nő vagyok.1 hónapja körülbelül a nyelvem erősen berepedezett,elég mélyen és egyre rosszabb,már kicsit zavar beszéd közben is.Háziorvosom szerint a fül-orr-gégészetre kell mennem.Ön szerint mi okozhatja,és megállítható ez a folyamat?
Berepedezett nyelvet még nem láttam. Meg kellene nézni, hogy mit ért ezalatt? Lehet, hogy túl száraz a nyelve és egy kicsit duzzadt, ezért zavarja beszéd közben. Szakorvosi vizsgálatot javaslok. Tisztelettel: Dr. Fücsek M.

51058
Tisztelt Doktor Úr!

3 éves kislányunknak 2 napja a jobb fúlében eröteljes barnás váladék, vagyis fülzsir jött a füléböl.Kezeljem Panandollal 3 napig, vagy egyszerüen gyógyul ez magától?? Nem lázas, de nyügös, nagyon nyáladzik, és nyugtalanul alszik...Nincsorrfolyása, nem köhög..Mi tévö legyek??Vigyem délután mihamarabb orvoshoz??
A fülzsír a hallójáratba termelődő barnás színű mirigyváladék. Feladata a hallőjárat védelme. A testhőmérséklet hatására esetleg folyósabb lesz és a hallójáratbementben láthatóvá válik. A hallójárat egyébként öntisztúló, karbantartást nem igényel. A látható fülzsírt olajos vattával törölje le! Tisztelettel:Dr.Fücsek M.

Összesen: 10 oldal
123456


Bemutatkozás      Szolgáltatások      Rendelő      Tallózó      Kérdezzen!

Dr.Fücsek Mihály

audiológia, gyermek fül-orr-gégészet, fül-orr-gégészet
drfucsek@t-online.hu

Szponzorált hirdetések