Hírlevelek
Regisztráció
Orvosok a hálón
Orvosok
Dr.Fücsek Mihály
Kérdezzen!




Dr.Fücsek Mihály
Győr-Moson-Sopron

45092
Tisztelt Doktor Úr!

Orrmandula műtét vagy sem ez a kérdés?
Tavaly februárban elkezdtük a bölcsit, egyfolytában felső légúti betegségeink voltak, ami következtében kialakult
egy savósodás a dobhártya mögött ezt többször bizonyították tympanométeres vizsgálattal közölték tavaly, hogy vegyük ki az orrmanduláját én nem engedtem, hanem abba hagytuk a bölcsit és júliusi vizsgálat alapján minden tökéletes volt.
Aztán októberben elkezdett megint náthás lenni és decemberbe megint elmentünk a fül-orr-gégészhez, megint hallásvizsgálat és megint savót mutatott, 6 hét tünetmentesség után megint hallásvizsgálat és ismét savót mért a bal fülében a jobb az tökéletes.Március 1-re kaptunk műtéti időpontot.Közben én elvittem homeopátiás orvoshoz, biorezonanciára, allergia vizsgálatra,és most Sensolite polarizált fényterápiára járunk.
Februárban elkezdenénk az ovit és nem tudom mi tévő legyek műtsünk ne műtsünk, az orvos szerint ez a savó már nem fog kiürülni, mert be van kocsonyásodva és ha nem műtünk süket lesz a gyerekem, nagyon tanácstalan vagyok, de ha ez nem oldódik meg a műtéttel utánna tubus és így tovább én ezt nem akarom.Tehát ez a problémánk kb. októbertől áll fent 4 hónapja úgy ez idő alatt nem lehet megsüketülni?Bár én nem veszem észre hogy nem hall.Az hogy lehet, hogy nagy az orrmandulája és csak a bal füle nem tud szellőzni?
Válaszát előre is köszönöm.
Dóra
Panaszaikat a fülkürt működészavara okozza. Ez ebben a korban gyakori probléma. A működézavar két dolo9gra vezethető vissza: a gyulladás ráterjed a fülkürtre vagy a fülkürt ebben a korban eleve gyengébben működik. A növekedéssel a helyzet javulhat vagy megszünhet. Ha gyakran náthás, orrán rosszulkap levegőt, éjszaka horkol az orrmandulakivétel segíthet. Végleges halláskárosodás nagyon ritka. Tisztelettel:Dr.Fücsek M.

44681
Tisztelt Doktor Úr!5 éves kislányom hallása megromlott,ill.nagyon horkol , független attól,hogy megvan fázva vagy nincs semmi probléma vele.Fülfájás ezeket a tüneteket nem kíséri,közérzete is nagyon jó.Gondoltam már ,hogy nem-e az orrmandula okozhatja!Köszönöm válaszát !Tisztelettel:H-né Éva
Fülészeti vizsgálat, ha szükséges hallásvizsgálat javasolt. Ezek ismeretében lehet a további teendőket meghatározni. Tisztelettel:Dr.Fücsek M.

43511
Tisztelt Doktor Úr!

49 éves nő vagyok, és a következő problémával, kérdéssel fordulnék önhöz.Infúziós kezelést kaptam mert a fülembe egy hangos fütyülős hangot hallottam és az infúziós kezelést követően ez megszűnt, de nyeléskor a fülembe kattogást szerű hangot hallok.Az orrom keresztül nem tudom kifújni a váladékot hanem úgy érzem mint ha a torkomba folyna le.Mit gondol, mi lehet a probléma, és hogyan lehetne orvosolni azt?
Panaszainak több oka is lehet. Nyeléskor a fülkürt megnyílik és ez adhat egy kattanó hangot, ami erősödhet ha a középfülnyomás csökken. Az orrban 1-2 liter váladék termelődik naponta normális esetben. A váladékot a csillószőrök viszik az orrgarat felé. Ha több váladék termelődik, vagy a csillőszőrök tevékenysége csökken pangás lehet, és a váladék nagyobb adagokba továbbítódik a garat felé. De kóros váladékcsorgás is lehet. Mindezeket az idegállapot a stressz is befolyásolja. A pontos okot részletes fül-orr-gégészeti vizsgálat tárhatja fel. Tisztelettel: Dr.Fücsek M.

42297
Tisztelt doktor úr!

15 hónapos kisfiam torokváladékából kimutatható streptokokkusz pyogenes baktérium 6.-ik antibiotikumos kezelés után ismét visszafertőződött,Semelweis kilinikán is voltunk és azt mondták hordozó nem lehet belőle kiírtani,és hogy majd az immunrendszere legyőzi ne foglalkozzunk vele,én nem nyugodtam meg a választól,milyen gyógymód van még az antibiotikumon kivűl?
Klinikán azt mondták nincs rá más gyógyszer csak az antibiotikum.
nagyon köszönöm válaszát!
A baktériumot valahol, valamelyik szervében hordozza. Ez lehet a kozépfül, az orrgarat, a garat vagy az arcüreg. Nagyon fontos milyen tünetek panaszok vannak. Ezeket szakorvosi vizsgálattal lehet kideríteni. Tisztelettel: Dr. Fücsek M.

40256
Tisztelt Dr Úr Azt szeretném meg kérdezni öntöl ,hogy tegnap reggel 10 órakol ültetek a kis fiam mind két fülébe tübubust a korházban hányáson kivül semi gond nem volt .Ezér 15 után már haza is mehetünk. De reggelre a jobb füle véres lett .Ez elfogatható vagy pedig valami probléméra utalhat ? Igazábol az orvosunk semi ilyet nem mondot ,hogy valami hasonló gond előfordulhat. Kérem szépen minél elöbbi válaszát elöre is köszönöm szépen . Tiszteletel Szilvia
A beavatkozás után urülhet a hallójáratból váladék, esetleg véres váladék ami 1-2 nap alatt megszünik. Fokozott ellenőrzés javasolt. Tisztelettel Dr.Fücsek M.

Összesen: 10 oldal
12345678


Bemutatkozás      Szolgáltatások      Rendelő      Tallózó      Kérdezzen!

Dr.Fücsek Mihály

audiológia, gyermek fül-orr-gégészet, fül-orr-gégészet
drfucsek@t-online.hu

Szponzorált hirdetések